Lisäkuvia huutonet ilmoituksiin

Huutonetin puutteisiin lukeutuu yhä, ettei se tue suoraan useamman kuvan käyttöä. Mikäli haluaa useampia kuvia ilmoituksiin, niin ne on itse ladattava jollekin kuvapalvelimelle tms. ja linkitettävä sitten kuvaus kenttään.

Ensikertalaisella kuvien liittämistä kuvaukseen vaikeuttaa se, ettei huudon ilmoituslomakkeella olevaan editoriin voi sellaisenaan liittää html-koodia, vaan ensin on klikattava ”muokkaa HTML:ää”, jonka jälkeen koodin lisääminen onnistuu.

Editorissa on myös toinen yksinkertaisempi tapa lisätä kuvia. Työkalurivillä on keltainen kuvaikoni, jota klikkaamalla pääsee syöttämään pelkän kuvan verkko-osoitteen ja kuva tulee nätisti ilmoitukseen. Tässä on kuitenkin yksi mutta. Kaikki palvelimet eivät tue kuvan suoralinkittämistä, mukaan lukien suosittu aijaa.com

Aijaa.com on ehkä suosituin huutonetissä käytetyistä kuvapalvelimista. Tästä johtuen kuvien suoralinkittäminen huutonettiin aiheuttaa varsin suurta verkkoliikennettä ja on sen takia estetty. Useimmissa vastaavissa palveluissa kuva ei näkyisi tällöin lainkaan, kuitenkin aijaa.com näyttää pienen thumbnail-kuvan. Ilmoittaja ei itse ongelmaa usein huomaa, koska näkee ihan normaalisti ilmoituksessaan ison kuvan, joka kuitenkin tulee selaimen välimuistista. Esimerkki, esikatselussa kaikki näyttää vielä ”isolta”:

Mutta CTRL + F5 paljastaa karun todellisuuden:

HNselaimessa / HNilmoittajassa kuvia voi ladata helposti aijaa.com / imageshack.us palvelimille klikkaamalla oikeaa hiirennappia. Paras kuitenkin on mahdollisuus ladata niitä suoraan omaan kotisivutilaan. Käyttöön saattaminen vaatii pientä taitoa, ohje kuitenkin löytyy täältä.

Tämän jälkeen ilmoitusten lisäkuvien laitto on helppoa eivätkä ole riippuvaisia ruuhkaisista kuvapalvelimista. Osoitteen voi toki jakaa muutamalle kaverille, tms, tällöin heillä käyttöönottoon riittää pelkästään oikean osoitteen syöttäminen HNselaimen / HNilmoittajan tietoihin.

2 Responses to “Lisäkuvia huutonet ilmoituksiin”

  1. jani kakko sanoo:

    miksi kuvien lisääminen ei nyt onnistu?

  2. admin sanoo:

    Jos tarkoitat imageshack kuvapalvelinta, niin sinne on ilmestynyt rekisteröitymispakko. Ehdotuksia sen tilalle otetaan vastaan.

    Aijaa/Huutokuva pitäisi toimia normaalisti.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.