Archive for the ‘HNilmoittaja’ Category

Huutonet kohteiden varmuuskopiointia

perjantai, 20 maaliskuun, 2015

HNilmoittaja mahdollistaa omien sulkeutuneiden hakemisen ja tallentamisen omalle koneelle. Asia tuli taas esille, kun huutonetissä tapahtuneen virheen vuoksi osa kohdekuvista hävisi. Huutonetin tiedote asiasta

Hakeminen on yksinkertaista. Sulkeutuneet osiossa valitaan haluttu määrä ja rukstataan ”Hae myös kuvat”. Mikäli kohteita on paljon hakeminen saattaa kestää, mutta käyttäjän ei tarvitse tänä aikana tehdä mitään. Lopuksi tallennetaan kohdelista, jolloin kohteet on tallessa omalla koneella.

Taltioimisesta on erityisesti hyötyä, jos myyntiin tulee syystä tai toisesta pidempi tauko. Huutonetissä sulkeutuneet kohteet normaalisti poistuvat 2-3 kuukaudessa, jonka jälkeen niitä ei enää huutonetin toiminnoilla voida ilmoittaa uudelleen. Kuitenkin jos kohteet (kuvineen) on omalla koneella, niin ilmoittaminen uusina kohteina onnistuu muutamalla klikkauksella.

Tarpeettomien kuvien poistaminen HNilmoittajasta

maanantai, 19 tammikuun, 2015

Poistakuvia on erillinen työkalu HNilmoittajaan, jolla voi siivota kuvia ”ilmoitustenkuvat” kansiosta.

Ajanmittaan kansioon kertyy kuvia kohteista, joita ei ole tallennettu mihinkään kohdelistaan tai niitä jotka on jo myyty.

Asennetaan ilmoittajan kanssa samaan kansioon. Työkalu käy läpi kohdelistat ja näyttää kuvat, joita ei ole missään listassa. Kuvat voi siirtää ”roskat” kansioon tai poista kokonaan.

poistakuvia.exe Delphi lähdekoodi

Avointen kohteiden muokkaamista

perjantai, 4 lokakuun, 2013

Uudistettu huutonet toi mukanaan mahdollisuuden muokata avointa kohdetta (mikäli kohteessa ei ole tarjouksia) On kuitenkin tilanteita, jolloin haluaisi tehdä saman muutoksen useisiin kohteisiin kerralla. Esimerkiksi postikulujen muuttuminen. Yksitellen muokkaaminen voi olla hyvinkin työlästä, jos kohteita on satoja.

HNilmoittajassa 2.96 alkaen on mahdollista muokata avoimia kohteita ryhmänä. Yksinkertaisesti valitaan vain kohteet ja mitä tietoa/tietoja muutetaan. Ilmoittaja hoitaa loput.

Kuvassa näkyvistä mainittakoon mahdollisuus tehdä kuvaukseen muutettavissa oleva lisäys. Esimerkiksi ”Olen matkoilla xx.xx saakka”. Palattuaan tehdään vain tyhjä lisäys, joilloin teksti poistuu kohteista.

Päivityksiä HNselain, muutakoko ja CKEditor

perjantai, 8 helmikuun, 2013

Huutonetin uudistus ei ole poistanut tarvetta erilliselle selaimelle. Uudessa sivustossa toimiva HNselain löytyy täältä. Jos kuitenkin käyttää yhä huutonetin vanhaa sivustoa, niin siihen soveltuva versio on täällä.

Muutakoko on myös päivitetty. Mitään suurempia muutoksia siinä ei kuitenkaan ole. Voi käyttää kuvien pienentämiseen, esim. jos lisää huutonettiin kohteita tavallisella selaimella. Turhan suuria kuvia ei kannata huutonettiin yrittää, koska lisää todennäköisyyttä, että ilmoittaminen epäonnistuu ja lomake tulee tyhjänä takaisin.

HNilmoittajan kuvauksen muokkaus editori (CKEditor) on päivitetty versioon 3.6.6. Jos olet asentanut editorin omalle koneelle, niin päivitetty zip paketti. Tarvittaessa katso myös aikaisempi blogi artikkeli, miten editorin voi asentaa omalle koneelle.

Huuto kohteiden ja osoitteiden tulostamista

keskiviikko, 5 joulukuun, 2012

HNilmoittajaan 2.69 on lisätty mahdollisuus tulostaa kohdelistoja suoraan. Jos esimerkiksi haluaa listan omista avoimista kohteista huutonetissä tai kohteista jotka on myyty, niin tämä onnistuu nyt helposti. Tulostettavat sarakkeet voi myös valita, alla kuvat myydyistä kohteista.


Kuvassa 1 näkyy myös mahdollisuus tulostaa pelkästään ostajien osoitelaput. Nämä voi leikata paperista ja kiinnittää leveällä läpinäkyvällä teipillä kirjeisiin. Näin osoite on aina selvemmin luettavissa verrattuna käsin kirjoitettuun.

Niinikään mahdollista tulostaa pieniä lappuja, joissa oma osoite. Kirjeisiin kannattaa aina laittaa myös lähettäjä, esim. jos ostajan osoite oli väärin ilmoitettu, vanhentunut, ym. Alla kuvassa esimerkki kirje:

Nopeampaa kuvan valitsemista huutonet ilmoituksiin

torstai, 5 huhtikuun, 2012

Kohdekuvan valitsemisessa menee aina oma aikansa. HNilmoittajassa 2.52 tätä on yritetty nopeuttaa seuraavalla tavalla:

”Kohteen nimi” kentästä poistuttaessa saman nimistä kuvaa etsitään automaattisesti valitusta kansiosta. Esimerkiksi jos otsikkoon kirjoittaa ”100mk 1956” ja kuva on tallennettu nimellä ”100mk 1956.jpg”, niin se ladataan automaattisesti.

Kuvien kansio tulee ensin määritellä klikkaamalla ”Valitse kuva” ja selaamalla kuvat sisältävä kansio näkyviin.

Kuvia voi myös tallennella yksinkertaisilla nimillä esim. ”johto.jpg”, mikään ei estä muokkaamasta kohteen nimeä sen jälkeen kun kuva on latautunut.

Kohteiden tuominen muualta huutonettiin

keskiviikko, 1 helmikuun, 2012

HNilmoittajaan 2.43 on alustavasti lisätty mahdollisuus avata csv-muodossa olevia kohdelistauksia. Jos kohteet on esim. Excel taulukossa, niin lista voidaan tallentaa csv muotoon ja avata ilmoittajalla.

Toimivuuden kannalta on oleellista, että ensimmäisen rivin kentät on nimetty oikein. Sarakkeiden järjestyksellä ei ole väliä. Kaikkia kenttiä ei myöskään tarvitse olla, mutta mahdolliset puuttuvat tiedot on muokattava myöhemmin yksitellen.

Esimerkki csv, jossa on ensimmäisellä rivillä kaikki käytössä olevat kentät. testi2.csv

Alla lisäksi pieni esimerkki, miten tuominen onnistuu käytännössä. Esimerkissä on käytetty OpenOfficea, joka on suomenkielinen ja sen voi ladata ilmaiseksi täältä. Esimerkin csv löytyy tuosta: testi.csv

Kommentit ja parannusehdotukset ovat tervetulleita. Listan otsikoita voidaan tarvittaessa muuttaa hyväksymään muitakin nimiä.

Kuvia TWAIN rajapinnan kautta

lauantai, 20 elokuun, 2011

HNilmoittajan versiossa 2.26 on alustava tuki TWAIN rajapinnalle. Kuvan voi lisätä suoraan skannerista tai kamerasta, jos laite tukee tätä.

Esimerkki kuvissa on käytetty Epson 1670 skanneria.

Huutonet kohteet oikeille osastoille

keskiviikko, 1 kesäkuun, 2011

Syystä tai toisesta kohteita on ajan mittaan saattanut päätyä väärille osastoille. Jos myyjä ei asiaa huomaa ja ilmoittaa aina kohteensa uudelleen, niin saattavat elää väärällä osastolla hyvinkin pitkään.

HNilmoittajan avoimissa kohteissa näkyy nyt myös kohteen osasto, josta tilanteen voi helposti nähdä. Jos kohde on väärällä osastolla, niin osaston vaihto onnistuu helposti.

Myös useamman kohteen osaston vaihtaminen kerralla onnistuu.

Kuinka monta kertaa ilmoitusta on katsottu?

torstai, 21 huhtikuun, 2011

Huutonetissä on (tunnistautuneilla käyttäjillä) jokaisessa kohteessa laskuri. Näkyy kuitenkin vain itse kohteessa, eikä sitä voi tarkastella avaamatta kohdetta.

HNilmoittajassa 2.08 on nyt mahdollista hakea avoimet kohteet siten, että laskurin arvo näytetään.

Haku lienee hieman hidas. Nopeutta on odotettavissa siinä vaiheessa, kun laskurin arvo on saatavissa myös apin kautta.

Lisätty 25.04:

Vastaava haku on nyt mahdollista myös sulkeutuneille kohteille. Tietoa voi hyödyntää kohteiden uudelleen ilmoittamisessa..