Archive for marraskuu, 2010

Ilmoitusten jättämisen nopeus HNilmoittajalla

maanantai, 22 marraskuun, 2010

Eri ajankohtina voi esiintyä suurtakin eroa, miten nopeasti ilmoituksia pystytään jättämään huutonettiin. Jos tuntuu hitaalta, niin aina voi tallentaa ja yrittää myöhemmin uudelleen.

Versioon 1.88 on lisätty pieni inforuutu, josta nähtävissä miten ilmoitusten jättäminen onnistui. Normaalisti yhden kohteen uudelleen jättäminen vie muutaman sekunnin.

Esimerkiksi 21.11 klo 20:30. Kohteita 71kpl, joiden uudelleenilmoittamiseen kului keskimäärin 3.73 sekuntia / kohde.

HNselain ja HNilmoittaja uudet versiot ja päivitys

sunnuntai, 21 marraskuun, 2010

Kannattaa aina käyttää uusimpia versioita, koska huutonettiin tulee muutoksia ja vanha versio ei välttämättä enää toimi oikein. Valtaosa ongelmista johtuu tästä ja asia korjaantuu päivittämällä uusi versio.

Jos jokin ongelma kuitenkin esiintyy uusimmalla versiolla, niin kannattaa ilmoittaa siitä sähköpostilla tai palautelomakkeen kautta. Jos syynä on huutoon juuri tehty muutos, niin korjaus usein jo saman päivän aikana.

HNselain ja HNilmoittaja tarkistavat automaattisesti onko uutta versiota saatavilla. Ilmoitus uudesta versiosta tulee kuitenkin vain tärkeimpien päivitysten osalta, kun jotain oleellista muutosta tapahtunut. Tämä siksi, ettei kaikkien tarvitse päivittää, jos muutos on pieni, tms.

Halutessaan viimeisimmän version saa aina käyttöönsä päivittämällä ohje-valikosta tai lataamalla suoraan websivulta.

Kohteiden uudelleen ilmoittamista huutonetissä

sunnuntai, 7 marraskuun, 2010

Huutonet on viimeisen vuoden tarjonnut tunnistautuneille käyttäjille ja yrityksille mahdollisuuden ilmoittaa kohde siten, että se uudelleen ilmoitetaan 5 kertaa, mikäli ei mene sitä ennen kaupaksi. Edellytyksenä aukiolon on oltava vähintään 5 vrk.

Huomiona, että järjestelmä olisi parempi, mikäli käyttäjällä olisi mahdollisuus valita uusintojen lukumäärä 0-5, sensijaan että uusintoja tulee aina kiinteä 5. Toinen asia on, että järjestelmä nykyisellään luo aina kokonaan uuden kohteen, kun yksinkertaisempi ratkaisu olisi vain kasvattaa alkuperäisen kohteen aukioloa ja kohde sulkeutuisi normaalisti kun aukioloa kasvatettu 5 kertaa.

Jälkimmäinen on hieman ongelmallista, kun käyttäjä haluaa omista sulkeutuneista kohteista uudelleen ilmoittaa kohteita. Esimerkiksi niitä, joissa 5 kertaa on jo tullut täyteen tai niitä, joissa uusintaa ei ole asetettu. Käyttäjä ei voi sulkeutuneista suoraan nähdä, mitkä kohteet ovat vielä automaattisessa uusinnassa ja mitkä tulisi ilmoittaa uudelleen. (muuten kuin avaamalla kohteet)

HNilmoittajassa (v1.85 alkaen) on nyt mahdollista hakea omia kohteita siten, että näkyvissä on jäljellä olevien uusintojen lukumäärä. Tällöin on helppoa välttää ilmoittamasta sellaista kohdetta uudelleen, joka on vielä automaattisen uusinnan piirissä.

HNilmoittaja tarjoaa melko hyvät mahdollisuudet tehdä muutoksia uudelleen ilmoitettaviin kohteisiin. Kohteiden tietoja voi muokata yksitellen ja osaa niistä on mahdollista muokata myös ryhminä, kuten toimituskulut, toimitusehdot, paikkakunta, hintoja voi myös alentaa prosentteina. Sulkeutuneet kohteet voidaan myös hakea ja tallentaa kuvineen omalle koneelle, jolloin voi pitää vaikka pidempää taukoa ja palatessa ilmoittaa kohteet. Normaalisti tämä ei ole mahdollista, koska sulkeutuneet kohteet poistuvat huutonetistä 2-3 kuukaudessa.

Huutonetin osastojakoa on myös uudistettu. Mikäli kohde on osastossa, joka on poistumassa tai jo poistettu, niin uudelleen ilmoitettaessa kohteeseen on valittava uusi osasto. HNilmoittajassa tila-sarakkeeseen ilmestyy tällöin virhe. Osasto on kuitenkin helppo korjata klikkaamalla ”muokkaa kohdetta” ja valitsemalla uuden osaston. Kohteen voi tämän jälkeen ilmoittaa uudelleen.