Archive for the ‘Delphi’ Category

Tarpeettomien kuvien poistaminen HNilmoittajasta

maanantai, 19 tammikuun, 2015

Poistakuvia on erillinen työkalu HNilmoittajaan, jolla voi siivota kuvia ”ilmoitustenkuvat” kansiosta.

Ajanmittaan kansioon kertyy kuvia kohteista, joita ei ole tallennettu mihinkään kohdelistaan tai niitä jotka on jo myyty.

Asennetaan ilmoittajan kanssa samaan kansioon. Työkalu käy läpi kohdelistat ja näyttää kuvat, joita ei ole missään listassa. Kuvat voi siirtää ”roskat” kansioon tai poista kokonaan.

poistakuvia.exe Delphi lähdekoodi

Huutoselain 6v

maanantai, 24 syyskuun, 2012

Päivälleen 6 vuotta sitten nähtiin ensimmäinen versio, jonka alkuperäisenä tarkoituksena oli auttaa erottamaan hintavaraus ylittymättä kohteet muista kohteista. Pala historiaa löytyy tuosta.

Nykyiseen versioon toimintoja on kertynyt paljon enemmän, johtuen lähinnä siitä ettei huutonettiä ole vuosien aikana kehitetty käyttäjien toivomalla tavalla.

Selaimen tekemiseen on käytetty Delphiä, joka on object Pascal kieleen perustuva graafinen kehitysympäristö. Viimeisen vuoden aikana myös Lazarus/FPC on kehittynyt tasolle, joka mahdollistaa tälläisen Windows sovelluksen. Merkittävänä erona on, että Lazarus on ilmainen.

Projektin Delphi -> Lazarus konversio on jo tehty ja selaimen Lazarus/freepascal versio toimii muutamaa pientä yksityiskohtaa lukuunottamatta. Jos jotakuta kiinnostaa kehitellä selainta tai korjata jotain, niin tämä on mahdollista. Edellytyksenä kuitenkin riittävä kokemus Delphi/Lazarus ohjelmoinnista, lähdekoodin saa pyytämällä.

HNselain / HNilmoittaja toimimaan Linuxissa?!

torstai, 9 syyskuun, 2010

Alkuun voisi kertoa, että ohjelmoinnissa on käytetty Delphiä (Object Pascal -kieleen perustuva graafinen Windows kehitysympäristö). Tarkoittaa käytännössä sitä, että on sidottu Windowsiin ja mikä hankalampaa HNselaimen/HNilmoittajan tapauksessa myös osittain IE-selaimeen.

Valitettavasti vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole, koska ei ole olemassa sellaista selainkomponenttia, jota voisi suoraan hyödyntää sekä Linuxissa että Windowsissa. (Pluginit on eri asia) IE:ssä suuri plussa siinä, että löytyy vakiona joka Windows koneesta, eikä sen käyttämiseen tarvitse asentaa mitään muita tiedostoja.

Mutta aiheeseen. Linux (ja myös Mac) tarjoaa mahdollisuuden käyttää Windowsille tehtyjä ohjelmia Winen avulla. Ongelmana kuitenkin IE-riippuvuus, jonka takia eivät toimi suoraan. Kuitenkin tällä pienellä ohjeella vaikutti testatessa toimivan normaalisti Ubuntussa.

Muutamat käyttäjät ovat myös toivoneet natiiveja Linux ja Mac versioita. Edellä mainituista syistä HNselaimesta ei sellaista tulla näkemään, koska sitä ei käytännössä pysty tekemään. HNilmoittaja on hieman toinen asia, koska ei välttämättä tarvitse webselainta. Projekti lienee mahdollista muokata toimimaan Lazaruksella, joka mahdollistaa myös mm. Linux ja MAC OS X versioiden luomisen. Tämä vaatisi kuitenkin aikaa..