Huutonet uudistui 31.1.2013

Huutonetin pitkään beta vaihessa ollut järjestelmä on otettu ensisijaisesti käyttöön tammikuun viimeisenä päivänä 2013. Vanha järjestelmä toimii kuitenkin yhä rinnalla ja on kaikkien halukkaiden käytettävissä.

Valtaosa käyttääkin edelleen vanhaa sivustoa, koska se on tuttu ja käyttö vuosien aikana hyvin opittu. Toisena merkittävänä syynä, ettei uusi järjestelmä tuo mukanaan merkittäviä uudistuksia. Monesti se on aikaisemminkin verkkouudistuksissa nähty, ettei uusi ole yhtäkuin parempi. Se on vain erilainen.

Suurin käytettävyyteen vaikuttava ongelma  lienee navigoinnin siirtäminen vasemmasta reunasta pysyväksi sivuston yläreunaan, jossa se jatkuvasti rajoittaa näkymää pystysuunnassa. Yleensä näyttöruuduissa ylimääräistä tilaa jää laidoille, korkeudesta kun osan vie jo selain itse.

Myöskin ”parannuksena” mainostettu isommat listakuvat on itseasiassa huono, koska yhdistettynä edelliseen näyttöön mahtuu kerralla 2x vähemmän kohteita kuin ennen. Johtaa scrollaamis tarpeen lisääntymiseen ja selailu hankaloituu varsinkin osastoilla, joissa satoja tai tuhansia kohteita. Heikommilla nettiyhteyksillä (mobiililaajakaista) suuremmat kuvat vaikuttaa myös sivujen latautumisnopeuteen.

Uusi järjestelmä ei ole sinänsä huono ja muutamia suurempia epäkohtia korjailemalla lienee ok. Vanha oli kuitenkin persoonallinen, jota muut aikoinaan kopioivat. Kun taas nykyinen uusi järjestelmä tuntuu lähinnä kopiolta jostain muualta.

Plussia ja miinuksia

+ Paremmat hakumahdollisuudet
+ Osastorakenteessa kaikki tasot käytössä
+ Useamman kuvan(5) tuki

– Pysyvä navigointi yläreunassa
– Isot listakuvat hankaloittaa selailua
– Keskeneräinen, paljon pikku bugeja

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.