Archive for the ‘API’ Category

Huuto.net API esimerkki / testityökalu

tiistai, 13 syyskuun, 2011

Tästä linkistä löytyy pieni esimerkki huutonetin apin käytöstä. Saattaa olla hieman apua, jos haluaa kehittää huutonettiin jonkin oman sovelluksen.

Zip-paketti sisältää myös Lazarus lähdekoodin. ”unit1.pas” löytyy mahdollisimman yksinkertainen toteutus seuraavista:

– http / https GET
– Ilmoituksen jättö
– Kuvan lisääminen
– Kohteen sulkeminen

Lazarus on ilmainen ja löytyy myös suomenkielisenä http://lazarus.freepascal.org. Esimerkin voi avata ”Projekti / Avaa Projekti..”. Huom. koodi toimii vain Windowsissa. Linux puolella voi asentaa uusimman Winen (1.3.28), jonka avulla pitäisi toimia.

Kaikki kommentit ja muutokset ovat tervetulleita.

Kuinka monta kertaa ilmoitusta on katsottu?

torstai, 21 huhtikuun, 2011

Huutonetissä on (tunnistautuneilla käyttäjillä) jokaisessa kohteessa laskuri. Näkyy kuitenkin vain itse kohteessa, eikä sitä voi tarkastella avaamatta kohdetta.

HNilmoittajassa 2.08 on nyt mahdollista hakea avoimet kohteet siten, että laskurin arvo näytetään.

Haku lienee hieman hidas. Nopeutta on odotettavissa siinä vaiheessa, kun laskurin arvo on saatavissa myös apin kautta.

Lisätty 25.04:

Vastaava haku on nyt mahdollista myös sulkeutuneille kohteille. Tietoa voi hyödyntää kohteiden uudelleen ilmoittamisessa..

Huuto API

keskiviikko, 2 maaliskuun, 2011

Huutonetin rajapinta on julkistettu huutonetin keskustelussa, dokumentaatio tärkeimmistä löytyy täältä.

Rajapinnan avulla huutonettiin voidaan helpommin kehitetellä mm. omia sovelluksia, kuten vaikka omien myytävien kohteiden näyttäminen kotisivuilla tms. Tarkoituksena on myös, ettei valmiit sovellukset yhtäkkiä hajoaisi, kun palvelua kehitetään.

API mahdollistaa myös vastaavien hakujen tekemisen kuin www-puolella. Dokumentaatiossa ei kuitenkaan ole esitelty haun parametrejä (ne eivät ole samoja kuin www-haussa)

Omista sovelluksistani HNilmoittajan API testiversio löytyy täältä. Toistaiseksi käytön esteenä ovat muutamat ongelmat, jotka tulee API:iin korjata. Siihen saakka suositeltavaa käyttää www-puolen kautta toimivaa HNilmoittajan versiota, jossa osa toiminnoista on jo toteutettu rajapinnan avulla.