Archive for the ‘Lazarus’ Category

Selaa nettiä ”omalla” selaimella

maanantai, 15 heinäkuun, 2013

Internet Explorerille perustuvia selaimia tai sitä käyttäviä ohjelmistoja on maailmalla paljon. Internet Explorerin hyödyntäminen omassa Windows sovelluksessa ei ole erityisen vaikeaa. Esimerkkinä tästä jo vuosia käytössä ollut huutonet selain.

Ohessa pienimuotoinen Lazarus/Freepascal selain demo lähdekoodeineen. Toimii hyvänä alkuna, jos kiinnostaa kehitellä omaa nettiselainta, web-liittymää sovellukseen, tms.

Lähdekoodi kääntyy uusimmalla Lazaruksella, kirjoitettaessa 1.0.10. Lazarus on ilmainen sovelluskehitysympäristö ja ladattavissa täältä. Valitse 32bit versio, vaikka Windows olisikin 64bit.

Demo lähdekoodi, mukana on myös exe-demo.

Huutoselain 6v

maanantai, 24 syyskuun, 2012

Päivälleen 6 vuotta sitten nähtiin ensimmäinen versio, jonka alkuperäisenä tarkoituksena oli auttaa erottamaan hintavaraus ylittymättä kohteet muista kohteista. Pala historiaa löytyy tuosta.

Nykyiseen versioon toimintoja on kertynyt paljon enemmän, johtuen lähinnä siitä ettei huutonettiä ole vuosien aikana kehitetty käyttäjien toivomalla tavalla.

Selaimen tekemiseen on käytetty Delphiä, joka on object Pascal kieleen perustuva graafinen kehitysympäristö. Viimeisen vuoden aikana myös Lazarus/FPC on kehittynyt tasolle, joka mahdollistaa tälläisen Windows sovelluksen. Merkittävänä erona on, että Lazarus on ilmainen.

Projektin Delphi -> Lazarus konversio on jo tehty ja selaimen Lazarus/freepascal versio toimii muutamaa pientä yksityiskohtaa lukuunottamatta. Jos jotakuta kiinnostaa kehitellä selainta tai korjata jotain, niin tämä on mahdollista. Edellytyksenä kuitenkin riittävä kokemus Delphi/Lazarus ohjelmoinnista, lähdekoodin saa pyytämällä.

Huuto.net API esimerkki / testityökalu

tiistai, 13 syyskuun, 2011

Tästä linkistä löytyy pieni esimerkki huutonetin apin käytöstä. Saattaa olla hieman apua, jos haluaa kehittää huutonettiin jonkin oman sovelluksen.

Zip-paketti sisältää myös Lazarus lähdekoodin. ”unit1.pas” löytyy mahdollisimman yksinkertainen toteutus seuraavista:

– http / https GET
– Ilmoituksen jättö
– Kuvan lisääminen
– Kohteen sulkeminen

Lazarus on ilmainen ja löytyy myös suomenkielisenä http://lazarus.freepascal.org. Esimerkin voi avata ”Projekti / Avaa Projekti..”. Huom. koodi toimii vain Windowsissa. Linux puolella voi asentaa uusimman Winen (1.3.28), jonka avulla pitäisi toimia.

Kaikki kommentit ja muutokset ovat tervetulleita.