Archive for tammikuu, 2011

Myytyjen kohteiden seurantaa

perjantai, 21 tammikuun, 2011

HNselain ja HNilmoittaja on jo pitkään tarjonnut mahdollisuuden hakea huutonetin myytyjä kohteita taulukkoon. Mukana on mm. yhteystiedot ja yhteissumma lasketaan automaattisesti, jos useammalla kohteella on sama ostaja.

Mikäli haluaa pitää tarkempaa tietoa omista myynneistä, niin listat tulee tallentaa omalle koneelle. Huutonetistä kohteet poistuvat 2,5 kuukaudessa, joten on tärkeää hakea ajoissa ja tallentaa. Tallennettuja listoja voi jälkeenpäin myös yhdistellä ”Tiedosto -> Lisää listaan” toiminnolla. Mahdollista koota esimerkiksi koko vuoden myynnit yhteen.

Huutonetissä on nykyään omallasivulla laskuri, joka laskee myytyjen kohteiden määrän ja summan.

Uusimmissa versioissa 3.08 ja 1.93 on nyt mukana vastaava kokonaismäärän laskuri.

Kohteen kuvauksen muokkausta / WYSIWYG-editori

tiistai, 4 tammikuun, 2011

Huudon ilmoituslomakkeella kohteen kuvaus kentässä käytetään html-editoria (CKEditor)

HNilmoittajaan saman mahdollisuuden tuominen ei ole ollut ihan yksinkertaista, koska CKEditor perustuu Javascriptiin ja Delphille ei ole täysin vastaavaa editoria saatavissa.

Toteutus HNilmoittajassa on sellainen, että kuvausta muokatessa editori ladataan netistä.

Editorin on kuitenkin mahdollista ladata myös erikseen omalle koneelle, jolloin sen avautumista netistä ei tarvitse aina odotella ja käyttö onnistuu myös ilman nettiyhteyttä.

Editori löytyy tästä (zip-paketti)

Paketti tulee purkaa HNilmoittajan työhakemistoon (käytännössä samaan kansioon, jossa HNilmoittaja.exe tiedosto sijaitsee) Hakemiston tulee näyttää siis suunnilleen tältä:

Tämän jälkeen editori on aina heti käytettävissä (HNilmoittaja versio 1.92), eikä vaadi nettiyhteyttä. Asetuksia kuten ulkoasua tai työkaluvalikoimaa voi myös vapaasti muokata mieleisekseen.