Archive for the ‘Linux’ Category

HNselain / HNilmoittaja toimimaan Linuxissa?!

torstai, 9 syyskuun, 2010

Alkuun voisi kertoa, että ohjelmoinnissa on käytetty Delphiä (Object Pascal -kieleen perustuva graafinen Windows kehitysympäristö). Tarkoittaa käytännössä sitä, että on sidottu Windowsiin ja mikä hankalampaa HNselaimen/HNilmoittajan tapauksessa myös osittain IE-selaimeen.

Valitettavasti vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole, koska ei ole olemassa sellaista selainkomponenttia, jota voisi suoraan hyödyntää sekä Linuxissa että Windowsissa. (Pluginit on eri asia) IE:ssä suuri plussa siinä, että löytyy vakiona joka Windows koneesta, eikä sen käyttämiseen tarvitse asentaa mitään muita tiedostoja.

Mutta aiheeseen. Linux (ja myös Mac) tarjoaa mahdollisuuden käyttää Windowsille tehtyjä ohjelmia Winen avulla. Ongelmana kuitenkin IE-riippuvuus, jonka takia eivät toimi suoraan. Kuitenkin tällä pienellä ohjeella vaikutti testatessa toimivan normaalisti Ubuntussa.

Muutamat käyttäjät ovat myös toivoneet natiiveja Linux ja Mac versioita. Edellä mainituista syistä HNselaimesta ei sellaista tulla näkemään, koska sitä ei käytännössä pysty tekemään. HNilmoittaja on hieman toinen asia, koska ei välttämättä tarvitse webselainta. Projekti lienee mahdollista muokata toimimaan Lazaruksella, joka mahdollistaa myös mm. Linux ja MAC OS X versioiden luomisen. Tämä vaatisi kuitenkin aikaa..