Archive for syyskuu, 2010

Avointen kohteiden lista paperille

torstai, 16 syyskuun, 2010

Paljon kohteita omaaville voi joskus tulla tarvetta saada paperiversio omista avoinna olevista kohteista. Haluaa rauhassa tarkistaa mitä on myynnissä ja mihin hintaan.  Tätä toimintoa on nyt hieman kehitelty. HNilmoittajassa avoimissa kohteissa on painike ”Tallenna / tulosta lista”. Avautuvassa paneelissa voi päättää mitä sarakkeita haluaa tallentaa.

Tallennusmuodot ovat CSV ja HTML. Html vaihtoehdossa on myös mahdollista avata tallennettu lista oletusselaimessa. Tulostaminen tapahtuu selaimen tiedosto valikosta. Toimiva ja helpoin tapa toteuttaa.

Lisäkuvia huutonet ilmoituksiin

sunnuntai, 12 syyskuun, 2010

Huutonetin puutteisiin lukeutuu yhä, ettei se tue suoraan useamman kuvan käyttöä. Mikäli haluaa useampia kuvia ilmoituksiin, niin ne on itse ladattava jollekin kuvapalvelimelle tms. ja linkitettävä sitten kuvaus kenttään.

Ensikertalaisella kuvien liittämistä kuvaukseen vaikeuttaa se, ettei huudon ilmoituslomakkeella olevaan editoriin voi sellaisenaan liittää html-koodia, vaan ensin on klikattava ”muokkaa HTML:ää”, jonka jälkeen koodin lisääminen onnistuu.

Editorissa on myös toinen yksinkertaisempi tapa lisätä kuvia. Työkalurivillä on keltainen kuvaikoni, jota klikkaamalla pääsee syöttämään pelkän kuvan verkko-osoitteen ja kuva tulee nätisti ilmoitukseen. Tässä on kuitenkin yksi mutta. Kaikki palvelimet eivät tue kuvan suoralinkittämistä, mukaan lukien suosittu aijaa.com

Aijaa.com on ehkä suosituin huutonetissä käytetyistä kuvapalvelimista. Tästä johtuen kuvien suoralinkittäminen huutonettiin aiheuttaa varsin suurta verkkoliikennettä ja on sen takia estetty. Useimmissa vastaavissa palveluissa kuva ei näkyisi tällöin lainkaan, kuitenkin aijaa.com näyttää pienen thumbnail-kuvan. Ilmoittaja ei itse ongelmaa usein huomaa, koska näkee ihan normaalisti ilmoituksessaan ison kuvan, joka kuitenkin tulee selaimen välimuistista. Esimerkki, esikatselussa kaikki näyttää vielä ”isolta”:

Mutta CTRL + F5 paljastaa karun todellisuuden:

HNselaimessa / HNilmoittajassa kuvia voi ladata helposti aijaa.com / imageshack.us palvelimille klikkaamalla oikeaa hiirennappia. Paras kuitenkin on mahdollisuus ladata niitä suoraan omaan kotisivutilaan. Käyttöön saattaminen vaatii pientä taitoa, ohje kuitenkin löytyy täältä.

Tämän jälkeen ilmoitusten lisäkuvien laitto on helppoa eivätkä ole riippuvaisia ruuhkaisista kuvapalvelimista. Osoitteen voi toki jakaa muutamalle kaverille, tms, tällöin heillä käyttöönottoon riittää pelkästään oikean osoitteen syöttäminen HNselaimen / HNilmoittajan tietoihin.

HNselain / HNilmoittaja toimimaan Linuxissa?!

torstai, 9 syyskuun, 2010

Alkuun voisi kertoa, että ohjelmoinnissa on käytetty Delphiä (Object Pascal -kieleen perustuva graafinen Windows kehitysympäristö). Tarkoittaa käytännössä sitä, että on sidottu Windowsiin ja mikä hankalampaa HNselaimen/HNilmoittajan tapauksessa myös osittain IE-selaimeen.

Valitettavasti vaihtoehtoja ei kuitenkaan ole, koska ei ole olemassa sellaista selainkomponenttia, jota voisi suoraan hyödyntää sekä Linuxissa että Windowsissa. (Pluginit on eri asia) IE:ssä suuri plussa siinä, että löytyy vakiona joka Windows koneesta, eikä sen käyttämiseen tarvitse asentaa mitään muita tiedostoja.

Mutta aiheeseen. Linux (ja myös Mac) tarjoaa mahdollisuuden käyttää Windowsille tehtyjä ohjelmia Winen avulla. Ongelmana kuitenkin IE-riippuvuus, jonka takia eivät toimi suoraan. Kuitenkin tällä pienellä ohjeella vaikutti testatessa toimivan normaalisti Ubuntussa.

Muutamat käyttäjät ovat myös toivoneet natiiveja Linux ja Mac versioita. Edellä mainituista syistä HNselaimesta ei sellaista tulla näkemään, koska sitä ei käytännössä pysty tekemään. HNilmoittaja on hieman toinen asia, koska ei välttämättä tarvitse webselainta. Projekti lienee mahdollista muokata toimimaan Lazaruksella, joka mahdollistaa myös mm. Linux ja MAC OS X versioiden luomisen. Tämä vaatisi kuitenkin aikaa..

Alkusanat!

keskiviikko, 8 syyskuun, 2010

Tuli tässä yhtäkkiä mieleen asentaa tämä blogi?!

Ajatuksena on jatkossa informoida vähän tarkemmin mm. mitä muutoksia päivitykset pitävät sisällään (lähinnä Huutonetin käyttöä helpottavat HNselain ja HNilmoittaja) ja kaikista muistakin aiheeseen liittyvistä asioista. Jos et ole vielä tutustunut näihin, niin sen voi aloittaa edellä mainituista linkeistä.

Käyttäjät voivat myös vapaasti kommentoida, jos on kehitysehdotuksia tms, huomaat jonkin bugin, tai muuten vain antaa palautetta!